Gå til indhold
Indhold begynder her

LiteratureXchange og FN's verdensmål

FN's verdensmålslogo

LiteratureXchange sætter i 2021-2024 fokus på et eller flere af FN’s verdensmål for at udnytte litteraturens potentiale til at give indblik i og nye perspektiver på de nordiske lande og verden omkring os. Således kunne vi i 2021 præsentere en lang række samtaler og events med udgangspunkt i verdensmålene #5 Mindre ulighed og #10 Ligestilling mellem kønnene og i 2022 med udgangspunkt i verdensmålet #3 - Sundhed og trivsel. De kommende år sætter vi fokus på:

- 2023: Verdensmål #13 – Klimaindsats
- 2024: Verdensmål #16 – Fred, retfærdighed og stærke institutioner  

Med festivalens fokus på bæredygtighed ønsker vi at gøre verdensmålene mere nærværende for den enkelte. De fleste har hørt om FN’s verdensmål, men hvilken betydning har de for almindelige mennesker både i og uden for Norden? Og måske bliver vi klogere på den verden, der omgiver os, ved at se problemstillingerne fra nye vinkler og perspektiver. Er vi for eksempel overhovedet så ligestillede, som vi går og tror? Kan litteraturen give os en anden viden om sundhed og sygdomme, som vi ikke kan hente i medicinalverdenen, og kan litteraturen betragtes som et sundhedsfremmende middel? Kan og bør litteraturen overhovedet beskæftige sig med emner som klima og bæredygtighed?

LiteratureXchange starter den nuancerede samtale om de presserende problemstillinger og udfordringer.

Se filmen ’LiteratureXchange og Verdensmål #3 Sundhed og trivsel’ her for at få et billede af, hvordan LiteratureXchange arbejder med FN's verdensmål.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer