Gå til indhold
Indhold begynder her

Peter Øvig (DK)

Forfatter Peter Øvig
Foto: Simon Klein-Knudsen.

Forfatter og journalist Peter Øvig er særligt kendt for at have skrevet en række dokumentariske beretninger om nogle af den moderne danmarkshistories største dramaer. Han har blandt andet skrevet tobindsværket 'Blekingegadebanden' fra 2007 om den såkaldte Blekingegadebandes opbygning og røveri af Købmagergades Postkontor i 1988, og i 2011 udkom første bind af 'Hippie'-bøgerne, endnu et stort anlagt tobindsværk.

De seneste par år er Peter Øvig dog begyndt at behandle meget mere personligt stof. 'Min mor var besat' fra 2019 handler om at være barn af en psykisk syg mor og vokse op i et miljø, hvor de borgerlige normer er vigtigere end børnenes trivsel. Bogen er en af Peter Øvigs mest imponerende bedrifter, da den gennem det stærke dobbeltportræt viser kompleksiteten i psykisk sygdom og samtidig er et ultimativt opgør med fortielsen af det syge sind.

I hans seneste bog, 'Jeg er hvad jeg husker' (2021), fortsætter Øvig fortællingen om sin egen psykiske sygdom, som blev præsenteret i 'Min mor var besat', og skildrer den omdiskuterede behandlingsform elektrochok. Øvig præsenterer læseren for eksperter inden for området og giver et nuanceret billede af de mulige positive og negative udfald ved behandlingen samtidig med at skabe et værk, der på glimrende vis diskuterer erindringen.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.dk.
  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer