Gå til indhold
Indhold begynder her

Guðrún Eva Mínervudóttir (IS)

Forfatter Gudrún Eva Mínervudóttir
Foto: Jóda Elín Valgerður Margrétardóttir.

Den islandske forfatter Guðrún Eva Mínervudóttir er aktuel med romanen ’Veje til at overleve’, som udkommer på Forlaget Silkefyret i marts 2022. Her møder man som læser Borghildur, der lige er blevet enke, Árni, der kæmper med en fysisk invalidering, Hanna, der slås med en spiseforstyrrelse, samt Aron Snær, der er søn af en ustabil mor. Mínervudóttir fortæller stilsikkert og følsomt om de forskellige karakterer og deres sammenflettede skæbner, og om hvordan man finder veje til at overleve ved at række ud.

Guðrún Eva Mínervudóttir debuterede i 1998 og blev i 2000 for første gang nomineret til Islands Litteraturpris, som hun senere vandt i 2012. Hun blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris for ’Veje til at oveleve’.

*ENGLISH*

While already having gathered acclaim in Iceland, Guðrún Eva Mínervudóttir had her international breakthrough with the novel Skaparinn (Eng. The Creator), a book about the creator of lifelike sex dolls whose world is turned upside down when one of his dolls is stolen. Guðrún Eva Mínervudóttir has since been nominated for The Nordic Councils Literature Prize in 2021.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer