Gå til indhold
Indhold begynder her

Fatima Daas (FR)

Foto: Olivier Roller.
Forfatter Fatima Daas

Fatima Daas debuterede i 2020 med romanen Den yngste, der udkommer på dansk i maj 2022. Med sin nærmest messende skrivestil fortæller Daas om en ung kvinde, Fatima, der vokser op i en algerisk familie, hvor kærlighed og ømhed er tabu, i en nedslidt forstad til Paris. Det er en bog om racisme, misogyni og om at springe ud som lesbisk med en muslimsk baggrund, og Daas giver disse kvinder en stemme i litteraturen med Den yngste.

Romanen har blandt andet været finalist til PEN Translation Prize og er foreløbig solgt i over 35.000 eksemplarer i Frankrig. Daas er inspireret af forfattere som Marguerite Duras og Virginie Despentes. Debutromanen blev en af de mest omtalte bøger i Frankrig i 2020 og er foreløbig solgt til udgivelse i 10 lande.

*ENGLISH*

The French-Algerian author Fatima Daas has written the brilliant debut novel The Last One published in 2021, which focuses on the narrator’s upbringing in a Muslim suburb in France. It is a tale of being marginalized, both by one’s family and the society that surrounds the individual. The book was critically acclaimed in France and was soon translated into a range of languages.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer