Gå til indhold
Indhold begynder her

Svend Åge Madsen (DK)

Forfatter Svend Åge Madsen
Foto: Marcus Trappaud Bjørn.

Svend Åge Madsen har siden sin debut i 1963 prøvet kræfter med et bredt spektrum af genrer, heriblandt romaner, noveller, teaterdramaer og børnebøger.

Romanen Tugt og utugt i mellemtiden fra 1976 blev hans folkelige gennembrud og handler om en ung mand, der anklages og dømmes for et mord, han ikke har begået. Efter at have tilbragt 12 år i fængsel lykkes det ham at flygte, og hans eneste tanke er nu at få hævn over de tre, der fik ham kendt skyldig. Svend Åge Madsen er blandt andet kendt for sine mange historier, der udspiller sig i Aarhus, men det var først med Tugt og utugt i mellemtiden, at han for alvor tog Aarhus til sig som kulisse for sine bøger.

Han har vundet en lang række priser for sit forfatterskab, blandt andet Det Danske Akademis Store Pris i 1972, Søren Gyldendal Prisen i 1985 og De Gyldne Laurbær i 2000 for Genspejlet. Senest var han nomineret til Blixen Prisen 2018 og DR Romanprisen 2018, begge for romanen Af en anden verden, en alternativ holocaust-roman om en flok fanger, der under et fejlslagent eksperiment med giftgas, som skal få dem til at glemme deres 'vrangforstillinger', formår at flygte fra lejren og stikke af til søs. Frarøvet deres hukommelse slår de sig ned på fjerne kyster og bygger en ny verden op fra grunden.

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.dk.

 

 

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer