Gå til indhold
Indhold begynder her

Alex Schulman (SE)

Forfatter Alex Schulman
Foto: Victor Fremling.

Alex Schulman har længe været et kendt navn i sit hjemland, Sverige, hvor han særligt har markeret sig på den svenske kulturscene som vært på Sveriges største podcast, 'Alex og Sigge'.

Mange af Schulmans romaner er selvbiografiske og centrerer sig om forholdene til forskellige familiemedlemmer, som vi også kan se det med ’Brænd alle mine breve’ (2018), som udkommer på dansk i 2022. Schulman debuterede i 2009 og opnåede i 2016 stor, litterær anerkendelse, da ' Glem mig' (da. 2021) udkom og blev kåret til Årets bog i Sverige.

’Glem mig’ handler om Schulmans forhold til hans alkoholiserede mor. Vi møder Alexander som voksen, hvor han forsøger at få sin mor i afvænning for at redde hende fra at drikke sig ihjel i håb om at få den omsorgsfulde og kærlige mor tilbage, som han husker fra sin tidlige barndom. Imens kigger Alexander tilbage på sin barndom og deres relation for at forstå både hende og sig selv i lyset af hendes misbrug. Schulman beskriver den dobbelthed, et barn af en misbruger er mærket af. Han elsker hende, men er også bange for hende. Han vil gøre alt for, at hun ikke skal drikke, men samtidig sørger han for, at glasset er fyldt. ’Glem mig’ er en søns længsel efter sin mors kærlighed og ønsket om en undskyldning, som han ved ikke kommer.

Schulmans første bog på dansk er romanen 'Overleverne', som også er hans første fiktionsroman. Det var 'Overleverne', som gav Schulman hanss internationale gennembrud, og den blev på rekordtid solgt til udgivelse i 31 lande. Bogen indledes med en mors aske, som tre brødre ønsker at sprede ved dén ødegård i Sverige, de har tilbragt samtlige somre i deres barndom ved, indtil der skete noget forfærdeligt, som forandrede dem for altid.

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.dk.
 
*ENGLISH*

After writing multiple successful books, Swedish author Alex Schulman had his international breakthrough with his book The Survivors, which has been published in 31 countries. Schulman is known for his haunting tales of family relationships, which is also the focal point of The Survivors, a book about three brothers who travel back to a remote farm in Sweden to spread their mother’s ashes.

  • Arrangører
    Sponsorer