Gå til indhold
Indhold begynder her

LiteratureXchange 2023

Forsiden af festivalprogrammet 2023
Foto: Jean-Francois Robert, Modds.

LiteratureXchange er en international litteraturfestival i Aarhus, der fandt sted den 8.-18. juni 2022. Festivalen er arrangereret af Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Kommunes Biblioteker og FO-Aarhus.

Programmet bestod af mere end 150 arrangementer med alt fra en litterær klimamarch, en heldagskonference om klima og litteratur, litterære koncerter foruden traditionelle oplæsninger, samtaler og debatter. LiteratureXchange præsenterede udenlandske forfatternavne som Édouard Louis, Hiromi Kawakami, Carl Frode Tiller, Shahrnush Parsipur og Auður Ava Ólafsdóttir og danske forfattere som Hanne-Vibeke Holst, Solvej Balle, Kim Lembek og Leif Davidsen. 2023 bød på samtaler mellem forskere og forfattere om internationale problemstillinger med særligt fokus på FN's verdensmål #13 – Klimaindsats og forskellige former for arrangementer, der fik hele byen til at summe af litteratur.

Festivalen aktiverede hele Aarhus ved at udfolde sig i byrummet, på byens store scener, på caféer og på kulturinstitutioner som Hovedbiblioteket Dokk1 og Godsbanen.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer